GreenPowa

Az elektromos autózás érdekesebb szeletei

Rengeteg napelemet telepítenek az USA-ban

2016. december 14. 15:00 - DrRaptor

Az USA a 2016 harmadik negyedévben összesen 4.143 MW teljesítménynek megfelelő napelemet telepített, 191%-al többet mint az előző év ugyanazon időszakában. Ez azzal is jár, hogy közvetetten már 250.000 amerikainak ad munkát a megújuló energiatermelés, és további 610.000 ember munkája kötődik valamilyen szinten az energiaszektor ezen szeletéhez (napelemtelepítők, mérnökök, szállítóipari munkások, villanyszerelők stb.)

Az alábbi ábrán pedig azt láthatjuk, hogy egy napelem panel ára a 0.63 $/W-ról 0.49 $/W-ra esett vissza, mely további befektetéseket vetít előre a napelem piacon.

 

Ha a globális felmelegedés veszélye nem is, talán a megújuló energiatermelésben rejlő lehetőségek és pénz meggyőzi a világ vezetőit és befektetőit.

Forrás: electrek.co

komment
Címkék: napelem USA

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpowa.blog.hu/api/trackback/id/tr9412047599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása