GreenPowa

Az elektromos autózás érdekesebb szeletei

A Li-ion igenis újrahasznosítható! Állítja a Saint Jean Carbon

2016. december 16. 10:44 - Rockinn

A Sain Jean Carbon, egy szénkutatással foglalkozó cég, komoly érdekeltségekkel a lítium- és grafitbányászatban. Kísérleti jelleggel csatlakoznak az akkumulátor kutatásba azzal a céllal, hogy bemutassák, újrahasznosított akkumulátorokból is lehet teljesértékű Li-ion cellákat építeni.

A projekt célja, hogy bemutassa, újrahasznosítással, hogyan lehet lecsökkenteni a nyersanyagok bányászatát. Szabadalmaztatott technológiájukkal szétválasztják a használt akku elemeket, újra felhasználják, majd tesztelés során (10.000 ciklus) összehasonlítják egy teljesen új akkumulátorral.

batteries-4-c-charged.jpg

A cég vezérigazgatója szerint: “Az környezetkímélő energia tározó berendezés csak addig környezetkímélő amíg nem kell tőle megszabadulni”. Ezért nagyon fontos az újrafeldogozás, ahogy látjuk ezt más helyen is, például a Tesla üzemében, ahol leselejtezett vonatokat is felhasználnak a gyártás során.


(forrás: Charged EVs)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpowa.blog.hu/api/trackback/id/tr7012051553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása