GreenPowa

Az elektromos autózás érdekesebb szeletei

Jobban teljesíthet a Gigafactory mint gondolták

2017. február 20. 21:03 - Rockinn

Egy tegnap kikerült teaser videó szerint a Tesla óriásgyára 35%-al szorítja lejjebb az akkumulátorok árát. Ezzel még nagyobb versenyelőnyre tehet szert a Kaliforniai gyártó.

battery-cost-1.png

Li-ion akkumulátor árak [$/kWh] az utóbbi években

 

Egyes kutatások szerint a Li-ion akksik ára 80% esett az utóbbi 6évben, egészen 227$/kWh értékig. És az áresésnek még nincs vége. Elon Musk tavaly azt mondta, hogy ők már 190$ alá mentek és ha elkészül a Gigagyár akkor még 30%-ot faraghatnak.

 

A most kikerült videóban viszont 35%-ról beszélnek, ami nem mást jelent mint 124$/kWh. Ezzel az árral, a Model 3 akkupakkja 55kWh-t feltételezve 6875$-t jelent kocsinként. Ez a bekerülési ár már kezd normálisnak tűnni az autó teljes árához képest. Így több mint valószínű, hogy nyereséges lesz az első olcsó Tesla gyártása, amit a GM a Chevrolet Bolt-ról nem tud elmondani.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpowa.blog.hu/api/trackback/id/tr7312276733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása