GreenPowa

Az elektromos autózás érdekesebb szeletei

Amerikai Samoa: 300 gallon gázolaj/nap helyett napenergia

2016. december 17. 09:29 - DrRaptor

Van egy szigetcsoport félúton Új-Zéland és Hawai között és magyar megyeszékhelynyi lakossággal. Tipikus világtól eldugott hely, ahol az emberek halászattal és idegenforgalommal próbálnak megélni. Jogilag az USA területe, no de azért tagállami rangot mégsem kapott. A szigeten élő emberek ugyanazt az életet kívánják élni, mint minden XXI. századi ember.... ehhez rengeteg áramra van szükség.

Eddig az áramot úgy állították elő, hogy naponta 300 gallon, azaz közel 1200 liter gázolajat égettek el generátorokban. Valahogy meg kell élni. Ez évi 109.500 gallon gázolaj, ja meg amit az üzemanyag odaszállítása közben elpöfögnek a hajók.

Ezt látva a SolarCity és a Tesla, két megújuló energia szektorban piacvezető cég úgy döntött, hogy együttes erővel változtatnak a helyzeten.

Hogy mit tettek? Ebben a videóban rágják a szánkba:

Röviden, ha nem hiszel a videókban:

- 1,4 Megawatt energia előállítására alkalmas 5328 db napelem panelt telepítettek.

- 6 Megawatt óra energia tárolására alkalmas berendezést, hogy akkor tudják a lakosok használni az energiát, amikor szükségük van rá. Ez 60 db Tesla Powerpack telepítését jelentette, melyek gyakorlatilag akkumulátorok.

- Az tárolórendszer annyira fejlett, hogy a sziget 3 napig is képes napsütés nélkül eléldegélni. (nem jellemző, hogy nem süt a nap)

- A videó végén pedig büszkén konstatálják, hogy dízelmentesítettek egy egész szigetet/közösséget.

Reméljük hamarosan a Világ jön.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpowa.blog.hu/api/trackback/id/tr512053317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása